Meer synergie tussen marketing & sales

Natuurlijk zal niemand het snel toegeven, maar vaak zijn marketing- en salesafdelingen toch twee verschillende eilandjes. Ieder team heeft zijn eigen expertise en streeft naar het realiseren van hun eigen doelstellingen. Marketing denkt soms dat ze hun doelstellingen hebben gehaald. Vervolgens blijkt dat deze doelstellingen niet aansluiten bij de doelstellingen van sales. Resultaat? Iets wat op een lead leek, blijkt eigenlijk helemaal nog geen lead te zijn. Het is dus belangrijk dat marketing en sales goed met elkaar afstemmen welke leads waardevol zijn.

Shock gaat uit van het principe dat salesdoelstellingen direct in het verlengde liggen van ondernemingsdoelstellingen. Marketingdoelstellingen staan weer ten dienste van de salesdoelstellingen. Dit vraagt om nauwkeurige afstemming tussen de marketing- en sales teams. Want ieder uur besteed aan een koude lead, is zonde van de investering.

Door marketing en sales vanuit één funnel samen te laten werken aan hun doelstellingen, helpen we je om je marketing leads om te zetten in warme sales leads. We ‘bewerken’ dus stap voor stap je doelgroep. Beetje bij beetje filteren we het kaf van het koren. Wat overblijft zijn leads die omzet opleveren. Door dit proces te automatiseren neem je bovendien werkdruk weg bij zowel marketing áls sales.

Integratie sales & marketing
Meer kwalitatieve leads
Marketing & Sales doelstellingen
Funnels

Meer leren over hoe Shock jou kan helpen met het integreren van sales en marketing?