Businesscase CTOUCH

CTOUCH kiest voor brede aanpak online marketing

CTOUCH produceert interactieve touchscreens voor de zakelijke markt. Het Eindhovense bedrijf zocht een online marketeer om haar website door te ontwikkelen en koos voor Marije Schreur. Marije pakte niet alleen de website aan, maar ontwikkelde een brede aanpak voor de online marketing van CTOUCH.

De vraag van CTOUCH

Ine Paridaans, senior marketing manager bij CTOUCH: “We wilden onze website en online marketing naar een hoger niveau tillen en we besloten om daarvoor een expert in te huren. We werken samen met een extern bureau, maar in die opzet zit er altijd een schakel tussen. Ons doel was om tijdelijk extra kennis binnen te halen en zo te bepalen of we deze functie voor vast wilden invullen. We kozen voor Marije vanwege haar resultaatgerichtheid en haar persoonlijkheid. Ze is een aanpakker die zich committeert aan een goed eindresultaat.”

De vraag achter de vraag

Het optimaliseren van de website van CTOUCH was de beginopdracht. De site moest beter vindbaar worden in Google en meer leads opleveren. “Marije keek verder dan dat”, zegt Ine. “Ze trok online marketing breder dan alleen de website. Ze ging aan de slag met keyword research en SEA-campagnes en liet een e-book ontwikkelen om meer leads te genereren. Ze zette een e-mail automation flow op om de doelgroep die het e-book downloadde gericht te benaderen. Zo brachten we CTOUCH en onze producten op een inhoudelijke manier onder de aandacht. Ze monitorde de campagnes nauwgezet en stelde bij waar nodig, om zo de beste resultaten te bereiken.”

De resultaten

De website van CTOUCH is technisch aangepast. Er is een corporate campagne ontwikkeld, bestaande uit onder andere SEA-campagnes, een e-book en een e-mailmarketingcampagne. Het e-book werd veel gedownload: CTOUCH verzamelde hiermee ruim zevenhonderd e-mailadressen. Naar aanleiding van de e-mailcampagne ontvangt CTOUCH regelmatig concrete aanvragen van bedrijven. Een bredere kijk bij CTOUCH op online marketing.

Vervolgaanpak online marketing bij CTOUCH 

Ine Paridaans: “Marije’s tijdelijke ondersteuning gaan we nu voor vast invullen. We hebben gezien hoeveel een gedegen aanpak van online marketing ons kan opleveren en dat gaan we nu uitbouwen. Haar grootste verdienste is dat zij ervoor heeft gezorgd dat we breder naar online marketing zijn gaan kijken. Daar plukken we ook in de toekomst de vruchten van.”