Beter inzicht in je customer journey

Wie is je doelgroep nu eigenlijk echt? En wat beweegt deze doelgroep? Hoe bereik je deze mensen? De ene prospect is de andere niet. Door persona’s te formuleren zoomen we concreter in op je doelgroep. In plaats van uit te gaan van een homogene groep potentiële afnemers, creëren we aan de hand van persona’s verschillende profielen met uiteenlopende wensen en behoeftes. Je denkt je klant goed te kennen? Mooi. Dan sta je vast te popelen om hem nóg beter te leren kennen. Want beter overtreft goed.

Daarbij komt het vaak voor dat kennis van de doelgroep en inzicht in klantgedrag in het hoofd zit van managers en senior medewerkers. Door alles op één lijn te krijgen en centraal te regelen komt deze waardevolle kennis ook bij de rest van het team terecht. Hierdoor borg je dus ‘senior’ markt- en doelgroepkennis in de hele organisatie.

Vervolgens gaan we content creëren die tegemoetkomt aan deze wensen en behoeftes. Dat begint met verleiden door middel van gepersonaliseerde, relevante content. Doordat we alles meten, komen we er gaandeweg achter wat werkt, en wat niet. We komen steeds beter te weten welke weg je prospects afleggen om uiteindelijk klant te worden. En als je dat eenmaal weet, dan wordt het ook een stuk makkelijker om ze te sturen met relevante content op het juiste moment. Dit is in de kern wat inbound marketing inhoudt.

Het sturen van bezoekers doen we door hun behoefte aan content te voeden. In iedere fase van de funnel heeft je doelgroep behoefte aan andere relevante informatie. Inbound marketing is als het lopen van een marathon. Stap voor stap komen we dichterbij finish. Uiteindelijk wordt je website een magneet: we veranderen geïnteresseerden in leads, en leads in sales.

Persona’s
Customer journey
Customer insights
Content strategie

Meer leren over hoe Shock jou kan helpen met je customer journeys en funnels?